Kemi

(Kemi) Hjælp

21. oktober 2013 af Ninna25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæpe mig klog mennesker. Jeg ved ikke hvordan jeg skal besvar.

Hvad er forskellen på øjeblikkelig og gennemsnitlig reaktionshastighed?

 Betragt reaktionen mellem bromid og bromat i sur opløsning på  Hvorfor vil vi få en anden reaktionshastighed, hvis vi beregner den ud fra bromids stofmængdekoncentration i stedet for bromats stofmængdekoncentration?

Hvad er en aktiveringsenergi? Vil en lav aktiveringsenergi give en lavere eller højere reaktionshastighed?

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af 012343210

Forskellen mellem øjeblikkelig og gennemsnitlig reaktionshasighed er at reaktioneshastigheden for det meste er afhængig af koncentratione dvs. at reaktionen for det meste er hurtigst når koncentrationen er højest og molekylerne derved oftere kommer i kontakt med hinanden. Den gennemsnitlige vil derfor være langsommere end den aktuelle til at starte med, men hurtigere til slut. Hvis reaktionen er en 0-ordens reaktion skal det dog siges at den gennemsnitlige og den aktueller reaktionshastighed er den samme, da den reele reaktionshastigheden er konstant. Eftervis det eventuelt ved at lave et par grafer ud fra denne hjemmeside:

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/formelsamling/formelsamling%20reaktionshastighed.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2013 af 012343210

Grunden til at bromid og bomat ikke har samme reaktionshastighed er at reaktionens forbrug af bromid er 5 gange større end for bromat

Hvad angår aktiveringsenergien vil jeg foreslå dig at kigge på Arrhenius Ligning før jeg giver dig svaret. Hvis du kommer med et bud ud fra den skal jeg nok rette det til, hjælpe dig ydereligere efter det.


Skriv et svar til: (Kemi) Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.