Matematik

Monotoniforhold

21. oktober 2013 af Heptan - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x^3 - 3/2 x^2 - 6x + 7

Bestem monotoniforholden for f

___________________________________

Hvordan gør man det for et tredjegradspolynomium? Det er noget med at man skal differentiere den, ikke? Men har jo ikke lært hvordan man finder skæringspunkter for et 3. grads polynomium? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal ikke løse ligningen f(x) = 0. Man skal bestemme monotoniforholdene for funktionen f(x), og til det formål laver man en fortegnsundersøgelse for den afledede funktion f '(x), og her starter man med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.