Matematik

ligning PLEASE.....

27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
hej...
jeg har lidt svært ved denne ligning: (2-x)/(2) + (1)/(x+3) = 1

kan nogen hjælpe mig?

på forhånd tak...

hilsen Ronaldo

Svar #1
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Jean, 404error og alle jer andre...
kan i hjælpe?
på forhånd tak...
Hilsen Ronaldo

Svar #2
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

du kan starte med at gange på begge sider med (x+3) så får du nævneren væk gang bagefter med 2 på begge sider, reducer og så har du en andengardsligning.

Svar #3
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

er du sikker på at man skal gøre det på denne måde...?
jeg er nemlig lidt usikker!

Svar #4
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

ja og løsningerne er x=-3.5616... eller x=0,5616...

Svar #5
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det kan gøres således:

(2-x)/2 + 1/(x+3) = 1 <=>
(2-x)(x+3)/(2(x+3)) + 2*1/(2(x+3)) = 1 <=>
((2-x)(x+3)+2)/(2(x+3)) = 1 <=>
(2x+6-x^2-3x+2)/(2x+6) = 1 <=>
-x^2-x+8 = 2x+6 <=>
-x^2-3x+2 = 0

Denne andengradsligning løser du så på normal vis.

Skriv et svar til: ligning PLEASE.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.