Kemi

Elektrokemi

22. oktober 2013 af Asal83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Nogen der kan forklare teori bag Faradays lov ?

Q* konstant= m

og

Q=n*z*F


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af mathon

Faradays konstant
                                        F = NA • e = (6,02214·1023 mol-1) • (1,60218·10-19 C) = 96485,3 C/mol

.

når elektrolytten gennemløbes af ladning Q, udskilles der af metalionen med ladning z og molarmassen M
massen
                                              Q       M         M
                                     m =  ----- • ----  =  ------- • Q  = k•Q
                                               F       z       z • F
                            

  k kaldes det elektrokemiske ækvivalent


Svar #2
22. oktober 2013 af Asal83 (Slettet)

tusind tak hvad med Q=n*z*F ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2013 af mathon

z•F er den ladning der kræves for at udskille 1 mol af metalionen med ladningen z.

Den ladning, der kræves for at udskille n mol af metalionen med ladningen z
er

                            Q = n • (z•F) = n • z • F


Svar #4
22. oktober 2013 af Asal83 (Slettet)

du er god tak


Skriv et svar til: Elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.