Kemi

PH

23. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Beregn ph for 0,100 M Na2CO3(CO3^2- kan regnes som en middelstærk monohydron base)

Den er lavet før herinde, men er mere efter forklaringen end svaret. Håber I vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     CO32- (aq)     +     H2O (l)     <----->     HCO3- (aq)     +     OH- (aq)

25 oC:

     pKb(CO32-) = 3,7  dvs. middelstærk


     pOH = - log( - Kb/2 + √(Kb2/4 + Kb·cb))

     pH = pKv - pOH = 14 - pOH

     .... Kb = 10-pKb


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af mathon

generelt

pKb(CO32-) = 3,7  dvs. middelstærk

                                                        B (aq)   +   H2O (l)   <--->   S (aq)   +   OH- (aq)
ligevægtskoncentrationer              cb-α•cb                               α•cb          α•cb

ligevægtsbrøk
                                              [S] • [OH-]
                                              ------------- = Kb
                                                    [B]

.

                                                   [OH-]2
                                              ------------- = Kb          [OH-] > 0
                                              cb - [OH-]
hvoraf

.
                                             [OH-]2 + Kb[OH-] - Kb•cb = 0

                                           
                                                          -Kb + √(Kb2+4Kb•cb)
                                             [OH-] = ---------------------------
                                                                       2


                                                                 -Kb + √(Kb2+4Kb•cb)
                                             pOH = -log( --------------------------- )
                                                                               2

ved 25ºC

                                             pH = 14 - pOH

                    


Svar #3
23. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Okay det forstår jeg bedre. Lige sidste spørgsmål - kvadratroden, hvorfor skal den være der


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

  En bases styrke fortæller, hvor villig basen er til at optage en hydron fra vand .. så blev beskeden rettet.

  Men for at besvare dit nye spørgsmål, så prøv at løse  

     [OH- ]2 + Kb[OH -] - Kb•cb = 0 for [OH- ] > 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2013 af mathon

#3
     kvadratrodstegnet forekommer i løsningsformlen til andengradsligningen

                                         [OH-]2 + Kb[OH-] - Kb•cb = 0


Svar #6
23. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

Jeg har tjekket facitlisten, den siger ph = 11,65


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2013 af mathon

                                                                 -10-3,7 + √(10-7,4+4•10-3,7•10-1)
                                             pOH = -log( ----------------------------------------- )   =  - log(0,004368) = 2,36     
                                                                                         2

ved 25ºC

                                             pH = 14 - pOH = 14 - 2,36 = 11,64


Svar #8
24. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

                      -Kb + √(Kb2+4Kb•cb)

         pOH = -log( --------------------------- )

                                       2

Så det er bare den generelle formel, okay, forstår bedre. Tusind tak for din hjælp


Svar #9
24. oktober 2013 af Danieels (Slettet)

0,100 M Na2CO3

hvad bruges 0,100 til? eller gøre den overhovedet


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#9

     indsæt cb = 0,100 M = 10-1 M og Kb =  10-3,7
     i  
                                                               -Kb + √(Kb2 + 4Kb•cb)
                                             pOH = -log( ------------------------- )
                                                                               2

Ved 25 oC:

                                             pH = pKv - pOH = 14 - pOH


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.