Matematik

Annuitet Hjaelp

24. oktober 2013 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fik besvaret et par spoergsmaal for nogle dage siden der hjaelp mig godt paa vej. Tusind tak!!!

Har dog et ekstra sproergsmaal :-/

Jeg bliver lidt forvirret i en opgave, da der nu staar der baade en rentesats og aaromkostnings procent ????


I et tilbud fra PenSam gives et lån ved køb af en bil til 120.000 

kr. med 0 kr. i udbetaling og med en løbetid på 8 år. Rentesats 6.50 %

a) Beregn den månedlige rente, når ÅOP er 8,2 % i flg. tilbuddet. 

b) Vis, hvordan PenSam kommer frem til en månedlig ydelse på 
    1.689 kr.

I a, ved jeg hvordan man regner mdr % til aars %, men hvordan omvendt??

I b, vil jeg mene at jeg skal regne mig frem til ydelsen paa 1.689 kr, naar G er 

de 120.000, men hvilken procent?? kan ikke faa det til at passe med de 1.689 kr.
n= 96 terminer (8aar)
r= ??
G=120.000

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt r = 1,0821/12 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

          1 + r = 1,0821/12 = 1,00659

.
                    G • r
          y = --------------
                 1 - (1+r)-n

.

                 120.000 • 0,00659
          y = ------------------------- = 1690,80
                    1 - 1,00659-96


Skriv et svar til: Annuitet Hjaelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.