Matematik

Dm(f) og vm(f)

24. oktober 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, hvis jeg har en funktion der hedder y = x^2 - 2x og skal angive dets definitions- og værdimængde, hvordan skal jeg så bære mig af med det? Hvis nu jeg kan aflæse på en tabel at Dm(f) (altså x) kan være alt fra 0 til uendeligt, men y er jo langt mere kompliceret at skrive op hvilket interval der gælder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

Start med at tegne grafen for at få overblik

heraf ses

     Dm(f) = R

     Vm(f) = [-1, ∞[


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

hvilket program bruger du til at tegne den graf?


Skriv et svar til: Dm(f) og vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.