Matematik

Vigtigt Hjælp til trigonometri

24. oktober 2013 af Line21942 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave 5 a og b, jeg har siddet med det i lang tid nu, og kan simpelt hen ikke regne det ud. Håber der er nogle af jer der kan hjælpe. 
Her er linket til opgaven: http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100831_mat_C_hf2.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon


              tan(30º) = [BC| / 20

              |BC| = 20 • (√(3)/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

          A = (1/2) • |BC| • (20 m) = (110 m) • |CD|

          (1/2) • ((20 m) • (√(3)/3)) • (20 m) = (110 m) • |CD|


Svar #3
24. oktober 2013 af Line21942 (Slettet)

Har du en lidt mere simpelt måde at forklare det på? jeg forstår det ikke helt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Det er indikeret på Figur 2 at trekant ABC er retvinklet. Dermed kan du bruge formlen for tangens i en retvinklet trekant: Den siger at tangens til en vinkel er lig med (modstående side)/(hosliggende side). Hvis du anvender denne formel på vinkel A, så får du

    tan(A) = |BC|/|AC|,

hvorved (gang med |AC| på begge sider)

    tan(A) · |AC| = |BC|.

På figuren er det oplyst at A = 30º, og at |AC| = 20, så du kan nu bestemme |BC|.

Siden BC er højde i trekant ABC, så du kan nu beregne arealet af trekant ABC vha. formlen

    (1/2) · højde · grundlinje.

(Tag højde = |BC| og grundlinje = |AC|.) Vi får oplyst at areal(ABC) = areal(CDEF), så vi kender nu arealet på CDEF. Desuden kender vi en af sidelængderne (den bliver oplyst til at være 110). Da arealet af et rektangel er produktet af dets sidelængder, har vi at:

    areal(CDEF) = 110 · |CD|.

Dividér nu med 110 på begge sider for at bestemme |CD|. :-)


Svar #5
24. oktober 2013 af Line21942 (Slettet)

Super tusinde tak :-D


Skriv et svar til: Vigtigt Hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.