Matematik

l=162*(1-0,98*e^(-1t))

24. oktober 2013 af NaNoTecs - Niveau: A-niveau

I en model kan sammenhængen mellem længde l (cm) og alder t (år) af en bestemt fisk beskrives ved

l=162*(1-0,98*e^(-1t))

a)

Benyt modellen til at bestemme fiskens længde, når den er 1 år gammel?

OBS: det er uden hjælpemidler

 Jeg søger hjælp til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

                                     L(t) = 162•(1 - 0,98•e-t)
som for for t = 1
giver
                                     L(1) = 162 • (1 - 0,98•e-1)


Svar #2
24. oktober 2013 af NaNoTecs

Men hvordan skal det beregnes uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af mathon

                                     L(1) = 162 • (1 - 0,98•e-1) = 162 • (1 - 0,98/e)         e ≈ 2,72

                                                                                                                     0,98/2,72 ≈ 0,36

                                     L(1) ≈ 162 • (1 - 0,36)


Svar #4
24. oktober 2013 af NaNoTecs

Så facit er  L(1) ≈ 162 • (1 - 0,36) ? 


Skriv et svar til: l=162*(1-0,98*e^(-1t))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.