Kemi

Omdannelse af stof

24. oktober 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg absolut ikke har nogen idé om, hvad jeg skal! Den lyder som følgende:

Estragol kan fremstilles ved en eliminationsreaktion.
Reaktionen er af 1. orden. 

T/K : 683, 700, 725, 744
k/s-1 : 9,33*10-5, 2,49*10-4, 9.70-4, 2,56*10-3

Beregn, hvor lang tid der går, før 60% af udgangsstoffet er omdannet til estragol, når reaktionen forløber ved 700 K


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

          en 1. ordensreaktion
                                                [A]t = [A]0 • e-k•t

                                                0,40•[A]0 = [A]0 • e-k•t

                                                0,40= e-k•t

                                                ek•t = 1/0,4 = 2,5

                                                k•t = ln(2,5)

                                                t = ln(2,5) / k

                           


Skriv et svar til: Omdannelse af stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.