Matematik

Differentialligninger

24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Er der en, som kan hjælpe mig med denne opgave:

Funktionen f er løsning til differentialligningen dy/dx=2y-1.
Bestem en forskrift for f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y=2x-5/2

Jeg har indtil videre haft om den fuldstændige løsninger til diff. ligninger på formen:

dy/dx=k*y

dy/dx+ay=b

og 

y'+ay=h(x)

Er der en, som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af peter lind

Du finder først den fuldstændige løsning differentialligningen. Denne indeholder en integrationskonstant, som du skal bestemme. Af oplysningen om tangenten kan du udlede at f'(2) = 2 og at f(2) = 2*2-5/2. Brug dette til at finde c


Svar #2
24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Skal jeg integrere udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med at skulle integrere udtrykket. Du finder den generelle løsning f(x,c). Indsætter du x= 2 får du f(2,c) = 3/2 hvoraf du kan finde c


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Differentialligningen er af samme type som de andre differentialligninger du har spurgt til her på portalen i dag.

Konstanten k bestemmes så ud fra oplysningen, at y'(2) = 2 .


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.