Matematik

f(x)=ln(x)

24. oktober 2013 af Brian15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=ln(x)

HJÆLP?!
Jeg skal finde ligningen hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven. Hvad mener du med at finde en ligning?


Svar #2
24. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

Bestem ligningen for tangenten for grafen for punktet f(x)=ln(x)       (e,f(e))


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Alt det krims-krams, som kommer med ind, når man ukritisk kopierer fra et andet dokument, gør det vanskeligt at læse. Det drejer sig sikkert om at bestemme ligningen for tangent til grafen for funktionen f(x) = ln(x) i punktet (e , f(e)) .

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) ·(x - x0) + f(x0) ,

hvor x0 = e .


Svar #4
24. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

arhhh okay :) men er e=2.718282?


1/x^3 hvordan differentere man det? og tak :-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tallet e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion.

1/x3 : Benyt reglen (xn)' = n·xn-1 .


Svar #6
24. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

Arh ja repititon :D

men så er f'(e)=1/x eller hvordan??


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, f '(x) = 1/x .


Svar #8
24. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

Jaja, men.

f(x)=ln(x)

f'(x)=1/x

f'(e)=??

y=


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er f '(e) = 1/e .

Beregn f(e) og indsæt i tangentligningen.


Svar #10
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

okay men x bliver hvor af?


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

x er den uafhængige variable i tangentligningen.

y = ax + b .

Her beregner man konstanterne a og b .


Svar #12
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

og hvad skal jeg så skrive i y??


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

y er den afhængige variable. Se #11.


Svar #14
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

men hvad er b?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

b er konstantleddet i tangentens ligning, som du kan beregne ved at indsætte i tangentligningen.


Svar #16
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

Jeg skal jo bruge y = f '(x0) ·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, og du kender x0, og du har beregnet eller kan beregne f '(x0) og f(x0) , så man indsætter de beregnede talværdier i tangentligningen.


Svar #18
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

y=?e


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Hvordan skal det forstås ?


Svar #20
25. oktober 2013 af Brian15 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad resultatet skal give da jeg ikke kan beregne f'(e)=1/e....


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.