Matematik

tangenter og rødder

25. oktober 2013 af Lovel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en forskrift for de tangenter, som går gennem polynomiets rødder.
polynomiets rødder er -2 og 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen for x0 = -2 og bagefter for x0 = 4. Tangentligningen er specielt simpel, da f(x0) = 0 i hvert tilfælde.


Svar #2
25. oktober 2013 af Lovel (Slettet)

hva med f¨'(x0) er den også =0 )


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er nok ikke tilfældet, specielt ikke, hvis der er tale om et 2.-gradspolynomium. Hvis du kender polynomiets forskrift, kan du jo beregne den afledede i de to punkter.


Skriv et svar til: tangenter og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.