Matematik

Hjælp til mat!

25. oktober 2013 af Frede1523 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en mat aflevering og dette er den sidste opgave, jeg har ingen ide om hvordan man laver den, så ville være evig taknemmelig for noget hjælp :)

En funktion er bestemt ved  f(x)=−x^3 +4x^2 +3x −3.

a: Bestem de lokale ekstrema for f. 

b. Tegn grafen for f, og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x) = a har netop 3 løsninger.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a. Løs ligningen f '(x) = 0 .

b. Fremgangsmåden skulle blive klarere efter at have tegnet grafen for f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af kapper1764 (Slettet)

Hvordan er den opgave svær at forstå? :-)

Du skal bare sætte funkionerne ind i en grafregner, og å vil du få resultaterne serveret på et sølvfad ;-)

Hvis du intet grafregnerprogram har, kan du bruge geogebra :-)

Mvh Kasper :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En forudsætning for at lade en computer løse sin opgave er, at man forstår hvad det er der foregår i computerprogrammet. Man lærer meget mere af at løse sådan en opgave i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2013 af Miasen2099 (Slettet)

jeg må godt bruge computer, hvis jeg bare kan få lavet  opgaven kan jeg læse op på emnet senere


Skriv et svar til: Hjælp til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.