Matematik

andengradspolynomier

25. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler hjælp til at komme igang med disse to fölgende opgaver:

1) For hvilke værdier af k har q(x) =3x^2+k*x-2k

__

2) For 2.gradspolynomiet p(x)=2x^2+bx+c kender man toppunktet: = (20,-50)

Beregn værdien af b og c. (hjælp: inddrag toppunktsformlen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

2)

    p(x) = 2x2 + bx + c     (*)
 

    Differentier funktionen og løs p'(20) = - 50 for b og indsæt b-værdien i (*)

    Løs så p(20) = - 50 for c


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af SuneChr

1)  Stil et udtryk op for diskriminanten D  og redegør for antallet af rødder,
     når D < 0 ,  D = 0  og  D > 0

2)  Benyt toppunktsformlen.
 


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.