Matematik

Trekant - median

26. oktober 2013 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg vil høre om der er nogen der kan fortælle mig hvordan man laver opgave b i følgende opgave:

I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21

a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekant ABC.

b) Bestem længden af medianen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

a)

Vinkel A:
                benyt cosinusrelationen

Arealet af trekant ABC:
                  T = (1/2)•b•c•sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2013 af mathon

a)
              A beregnes med cosrelationen
 
              cos(A) = (b2 + c2 - a2)/(2bc)

.

             T = (1/2)•b•c•sin(A)
                                                    eller
                                                                  T (1/4) • √(a2 - (b-c)2) • √((b+c)2 - a2)

.

             
 

             ma = (1/2)•√(2(b2+c2) - a2)

             mb = (1/2)•√(2(a2+c2) - b2)

             mc = (1/2)•√(2(a2+b2) - c2)


Svar #3
26. oktober 2013 af sweeti14 (Slettet)

Tak for hjælpen , men dem har jeg regnet ud. Det er mere opgave b jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

b)

     ma = √(b2/2 + c2/2 - a2/4)

     mb = √(c2/2 + a2/2 - b2/4)

     mc = √(a2/2 + b2/2 - c2/4)


Svar #5
26. oktober 2013 af sweeti14 (Slettet)

Tak tak :) 


Skriv et svar til: Trekant - median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.