Matematik
hjælp
04. november 2005 af
stumpL (Slettet)
f(x)= kv rod (x)+1/kv rod (x)
g(x)= kv rod (x)
skal finde arealet mellem de to funtioner i intervallet 1 til 4.
S(g(x)-f(x))dx =
S(kv rod (x)-kv rod (x)+1/kv rod (x))dx
er dette rigtigt?
skal jeg så bare finde stamfinktionerene eller reducerer?
g(x)= kv rod (x)
skal finde arealet mellem de to funtioner i intervallet 1 til 4.
S(g(x)-f(x))dx =
S(kv rod (x)-kv rod (x)+1/kv rod (x))dx
er dette rigtigt?
skal jeg så bare finde stamfinktionerene eller reducerer?
Svar #1
05. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Skriv dog en ordentlig overskrift.
Hvis du mener, at
4
S[g(x)-f(x)]dx
1
er arealet af den punktmængde, som afgrænses af graferne for f og g samt linjerne x = 1 og x = 4, så er det ikke tilfældet.
Der skal byttes om på integranderne, svarende til et fortegnsskift. Overvej selv hvorfor.
//Epsilon
Hvis du mener, at
4
S[g(x)-f(x)]dx
1
er arealet af den punktmængde, som afgrænses af graferne for f og g samt linjerne x = 1 og x = 4, så er det ikke tilfældet.
Der skal byttes om på integranderne, svarende til et fortegnsskift. Overvej selv hvorfor.
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
