Matematik

Gældsannuitet - Hjælp! :)

27. oktober 2013 af AAR5137 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg har denne opgave i matematik, som jeg virkelig ikke kan finde ud af. Den lyder således: 
En familie vil købe et hus til 2.000.000 kr. Familien får 2 tilbud på lån på et 30 årigt annuitetslån (der betales altså samme beløb pr. termin): 

Lån 1. 4 % pa. Kurs 100 Kvartårige ydelser med en rentesats, der er ¼ af den årlige rente 

Lån 2.   3 % pa.  Kurs 90 Kvartårige ydelser med en rentesats, der er ¼ af den årlige rente. (Da kursen er 90, skal der lånes 2.000.000/0,9=2.222.222 kr.) 

Mit spørgsmål: Hvad forstås af Kurs 100 eller 90 Kvartårige ydelser med en rentesats, der er ¼ af den årlige rente ?

Håber der er nogen søde mennesker derude, der kan finde ud af det :D 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af peter lind

Kurs 100 betyder at du får det beløb, so står på obligationerne. Kurs 90 at du får udbetalt 90% af det beløb, der står på obligationerne. Din gæld vil i begge tilfælde være obligationernes pålydende.

Kvartårlig ydelser og rentetilskrivning betyder at du med 3 måneders mellemrum skal betale på gælden og din gæld samtidig bliver opskrevet med renterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af mathon

Et realkreditlån realiseres i obligationer, som har en købsdagskurs for tredjemand.
Lånekunden får udbetalt kursværdien af obligationernes pålydende.

1/4 af årlig rentesats
               f.eks.                  
                                 1/4 af 4 % p.a. = 1% i kvartallet

Opgaveteksten er ikke nøjagtig
                                                    rente er i kroner
                                                    rentesats er i procent.


                                  


Svar #3
27. oktober 2013 af AAR5137 (Slettet)

Mange tak for svarene. Men der dog ikke helt sikker på, at jeg forstår det. 

spørgsmål a lyder således: Hvad bliver den kvartårige ydelse i hvert af de 2 tilfælde? 

lån 1: formlen for beregning af ydelsen: y = G* (r/1-(1+r)^-n = 2.000.000*(0,04/1-(1+0,04)^-30 og hvad gør jeg så?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af peter lind

Der betales 4 gange om året så n er 4*30 terminer. Renten er 1/4 af den årlige rente altså 1%. Du skal blot bruge formlen for gældsannuitet med disse tal


Svar #5
27. oktober 2013 af AAR5137 (Slettet)

Nårhhh , så forstår jeg. Mange gange tusinde tak, skal i begge have :D


Skriv et svar til: Gældsannuitet - Hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.