Kemi

Elektrokemi

27. oktober 2013 af Asal83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan forklare hvad er teorien bag dette formel ?

m= konstant * Q

og Q=i *t


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

Udskillelse af 1 mol fast stof af 1 mol af stoffets enkeltladede ioner kræver ladningen NA elementarladninger =
                                          Q = NA • e = (6,02214·1023 mol-1) • (1,60218·1019 C) = 96485,3 C/mol
                                           denne størrelse kaldes F - Faradays konstant.

Udskillelse af 1 mol fast stof af 1 mol af stoffets dobbeltladede ioner kræver 2•F.

Udskillelse af 1 mol fast stof af 1 mol af stoffets z-ladede ioner kræver z•F.

Den ved elektrolyse udskilte stofmængde i g
beregnes ved at måle den anvendte ladning med (z•F), da ladningen (z•F) ækvivalerer 1 mol udskilt stof

                               udskilt mængde i g
                                   m = (Q/(z•F)) • M

som ved omrokering
bliver til
                                   m = (M/(z•F)) • Q             hvor (M/(z•F)) er stofspecifik på grund af z og M.

Størrelsen
                                   M/(z•F) kaldes stoffets elektrokemiske ækvivalent Ä, dvs omregningsfaktoren mellem
                                   ladning og og udskilt masse.

Man har så

                                   m = Ä • Q

.

Strøm er defineret som ladning pr tid.
Det vil for jævnstrøm sige

                                   I = Q/t
hvoraf
                                   Q = I•t
             

 

                                 
                       
 


Svar #2
27. oktober 2013 af Asal83 (Slettet)

tak forstår godt alt det formler du skriver , men vil du fortælle det med ord????


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af mathon

Ved gennemført elektrolyse er der en sammenhæng mellem den ved elektroderne udskilte stofmasse
og den gennem elektroderne passerede ladning.

Sammenhængen er:
          den ved elektroderne udskilte masse er lig med det masseelektrokemiske ækvivalent gange ladningen.

Ladningen er lig med strømstyrke gange tid.


Skriv et svar til: Elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.