Matematik

Udregn a og b ekspntl. funktion fra punkter på graf

27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg har to punkter på en graf, hhv. 0;8 og 3;64, der er tale om en eksponentiel sammenhæng.

Hvilke formler vil i bruge til at finde frem til a og b? Mine beregninger giver mig at b = 8 og a = 1,15, men det stemmer ikke overens med forskriften desværre!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

For den ekspontielle udvikling (f(x) = b • ax)

med punkterne P(x1,y1) og P1(x2,y2

gælder


Svar #2
27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Det er akkurat den formel jeg har brugt, og når jeg har plottet værdierne ind, ja så giver det mig altså b = 8 og a = 1,15 hvilket ikke stemmer overens med funktionen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Det er forkert.

Sæt informationerne korrekt ind i formlen.

Beregn nu b.


Svar #4
27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Gjorde jeg også, men min lommeregner virker ikke til at være enig. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

#4 

Nu kan du selv beregne det i hovedet. Det er bare at regne


Skriv et svar til: Udregn a og b ekspntl. funktion fra punkter på graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.