Kemi
Redox
05. november 2005 af
Mooch (Slettet)
Jeg har følgende redox som dannes i sur opløsning
SO32- + CH3COOH --> CH3CH2OH + SO42-
Jeg har fået oxidationstrin til at:
S = +4 --> +6 , 2 op
C= 0 --> -4 , 4 ned
ladningen bliver så -6 på venstre side og -8 på højre side, hvilket bliver
2H2O + 2SO32- + CH3COOH --> CH3CH2OH + 2SO42- + 2H+
men så er der 10 oxygen på venstre side og 9 oxygen på højre side.
Hvad har jeg gjort galt?
SO32- + CH3COOH --> CH3CH2OH + SO42-
Jeg har fået oxidationstrin til at:
S = +4 --> +6 , 2 op
C= 0 --> -4 , 4 ned
ladningen bliver så -6 på venstre side og -8 på højre side, hvilket bliver
2H2O + 2SO32- + CH3COOH --> CH3CH2OH + 2SO42- + 2H+
men så er der 10 oxygen på venstre side og 9 oxygen på højre side.
Hvad har jeg gjort galt?
Svar #1
05. november 2005 af vegas (Slettet)
h+ skal lægges til på venstre side og vand på højre side..
Svar #2
05. november 2005 af 2835 (Slettet)
PÅ venstre side er C's oxidationstal lig med +3, mens den på højre side er
-1
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
-1
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
05. november 2005 af Mooch (Slettet)
Til 2835
Hvordan begrunder du at C er lig +3 på venstre side og -1 på højre?
Hvordan begrunder du at C er lig +3 på venstre side og -1 på højre?
Skriv et svar til: Redox
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
