Kemi
Naturfag haster
28. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
¨Hey.. Er der ikke nogle, som vil hjælpe mig, skal aflevere den imorgen...Please
Lyder sådan:
En opløsning af HNO3 har rumfanget 500 mL og koncentrationen 0,30 mol/L
a) Beregn opløsningens PH??
Opløsningen fortyndes nu med 9,5 L rent vand, så den i alt fylder 10,0 L.
b) Beregn PH for denne opløsning???
Håber på et postiv svar..
¨Hey.. Er der ikke nogle, som vil hjælpe mig, skal aflevere den imorgen...Please
Lyder sådan:
En opløsning af HNO3 har rumfanget 500 mL og koncentrationen 0,30 mol/L
a) Beregn opløsningens PH??
Opløsningen fortyndes nu med 9,5 L rent vand, så den i alt fylder 10,0 L.
b) Beregn PH for denne opløsning???
Håber på et postiv svar..
Svar #1
28. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)
a) -log(0,30) = 0,523
b) n(H3O+) = 500mL * 0,30M = 150mmol = 0,150mol
c(H3O+) = 0,150mol/10L = 0,0150M
b) n(H3O+) = 500mL * 0,30M = 150mmol = 0,150mol
c(H3O+) = 0,150mol/10L = 0,0150M
Skriv et svar til: Naturfag haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
