Matematik

differentialligning

27. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse liningen f'(x) = 0,3y??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af SuneChr

Omskriv til
y '  =  0,3·y
Benyt at ex  er sin egen afledede.


Svar #2
27. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Benyt at ex er sin egen afledede. Det forstår jeg ikke. Skal jeg egentlig ikke bare integrerer funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af SuneChr

Man har, for den sammensatte funktion   ekx      ( ekx )'  =  k·ekx


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen

y ' = 0,3·y

er en differentialligning, der kan løses ved separation af de variable

∫ (1/y) dy = ∫ 0,3 dx


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.