Matematik
tangent?ligninger????
05. november 2005 af
ASLAK (Slettet)
jeg FATTER virkelig ikke denne her opgave:
Bestem ligninger for de to tangenter til grafen for:
f(x)=sinx ,
0 (mindre eller =) x (mindre eller =) 2 pi,
der har hældningskoefficienten - 0,75.
men det som jeg ikke rigtig forstår er hvordan man kan finde frem til 2 ligningér når man kun har fået en hældningkoefficient af vide???
Bestem ligninger for de to tangenter til grafen for:
f(x)=sinx ,
0 (mindre eller =) x (mindre eller =) 2 pi,
der har hældningskoefficienten - 0,75.
men det som jeg ikke rigtig forstår er hvordan man kan finde frem til 2 ligningér når man kun har fået en hældningkoefficient af vide???
Svar #1
05. november 2005 af ET (Slettet)
Da (sin(x))'=cos(x)
cos(x)=-0,75
Du har nu en cossinusgrundligning, som der bekendt er 2 løsninger til i intervallet vi her betragter
cos(x)=-0,75
Du har nu en cossinusgrundligning, som der bekendt er 2 løsninger til i intervallet vi her betragter
Skriv et svar til: tangent?ligninger????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
