Matematik

Hjælpppp

28. oktober 2013 af Anisaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg HAR ET STORT PROBLEM MED LIGNIGERNE jeg kan ikke forstå det er der nogle der kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af SuneChr

Jeg har et endnu større problem: Jeg kender ikke dit problem.
Er der nogle ligninger, du kan vise, og som du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af metropolitaner (Slettet)

Jeg kan prøve.

En ligning er fx sådan en her

3*x+4 = 10

Opgave er at finde ud af hvilken værdi x skal have for at ligningen er sand/rigtig.

fx hvis vi siger at x er 3 så kommer ligningen til at se sådan her ud

3*3+4=10

men det er ikke rigtigt og derfor er x ikke 3.

For at finde den rigtige løsning er der nogle regler som du skal overholde.

1. regel: Du skal lægge til og gange med det samme på begge sider.

fx

3*x+4 = 10 så vil 3*x + 4 = 10 - 4 og så vil 3*x = 6 og så vil 3*x / 3 = 6 / 3 så vil x = 2

var det noget i den retning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

3x+1=2x+3

3x+1-1=2x+3-1

3x=2x+2

3x-2x=2

x=2

Gør prøve

3*2+1=7

2*2+3=7


Skriv et svar til: Hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.