Matematik
Skæringspunkter
25. august 2002 af
SP anonym (Slettet)
Cirkel c(-109,413) og radius 66
Linje: y=-3x+294
hvilke koordinater får skæringspunkterne, jeg har prøvet at sætte linjens ligning ind i cirklens, men jeg får en negativ diskriminant.
Linje: y=-3x+294
hvilke koordinater får skæringspunkterne, jeg har prøvet at sætte linjens ligning ind i cirklens, men jeg får en negativ diskriminant.
Svar #1
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)
Negativ diskriminant.
Det lyder altså underligt. Hvorfor bruger du overhovedet diskriminant ?
Cirklens ligning bliver vel:
(x+109)^2+(y-413)^2 = 66^2
Hvis du subs. y = -3x + 294 og løser mht til x burde du få en løsning. Altså en tangens. (Det siger min lommeregner hvert fald)
Det lyder altså underligt. Hvorfor bruger du overhovedet diskriminant ?
Cirklens ligning bliver vel:
(x+109)^2+(y-413)^2 = 66^2
Hvis du subs. y = -3x + 294 og løser mht til x burde du få en løsning. Altså en tangens. (Det siger min lommeregner hvert fald)
Skriv et svar til: Skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
