Matematik

Geometri

28. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Hvordan var det nu lige man bestemte siderne af en vilkårlig trekant, når man kun kender til alle vinklerne og højden. :)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har, for eksempel

hb = c·sin(A) = a·sin(C)

Kender man højden hb og vinklerne, kan man altså beregne a og c. Dernæst kan man benytte sinusrelationerne til at bestemme den sidste side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af mathon

evt. efter beregning af T:
                         
               a = √(2T•sin(A)/(sin(B)•sin(C))

               c = √(2T•sin(C)/(sin(A)•sin(B))


Svar #3
28. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

hvad er T 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

T står her for trekantens areal.


Svar #5
29. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

#1

Skal jeg så bare isolere h i den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5. Nej, højden er jo allerede kendt. Benyt udtrykket til at beregne to af siderne.

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.