Matematik
Stamfunktion til brøk :/
05. november 2005 af
makemyday (Slettet)
Jeg skal bestemme en stamfunktion til brøken
(4x-5)/(x^2-x-2)
Hvorledes kan jeg få begyndt på den ?
Skal jeg omskrive nævneren til:
(4x-5)*(x^2-x-2)^-1 ?
Eller er det uklogt ?
Kan nogen komme med et hint ?
På forhånd tak :)
(4x-5)/(x^2-x-2)
Hvorledes kan jeg få begyndt på den ?
Skal jeg omskrive nævneren til:
(4x-5)*(x^2-x-2)^-1 ?
Eller er det uklogt ?
Kan nogen komme med et hint ?
På forhånd tak :)
Svar #1
05. november 2005 af Duffy
S(4x-5)/(x^2-x-2)dx =
3ln(1+x)+ln(x-2) + k
Hint: Spalt i partial-brøker.
Duffy
3ln(1+x)+ln(x-2) + k
Hint: Spalt i partial-brøker.
Duffy
Svar #2
05. november 2005 af makemyday (Slettet)
Hvad mener du helt præcist med spalt i partial-brøker?
Skal jeg sig:
(4x-5)/(x^2-x-2) = 4x/(x^2-x-2)) - 5/(x^2-x-2).
Eller:
(4x-5)*(x^2-x-2)^-1 = S [F*g] - S F*g' ?
Skal jeg sig:
(4x-5)/(x^2-x-2) = 4x/(x^2-x-2)) - 5/(x^2-x-2).
Eller:
(4x-5)*(x^2-x-2)^-1 = S [F*g] - S F*g' ?
Skriv et svar til: Stamfunktion til brøk :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
