Matematik

funktion givet som integral

28. oktober 2013 af arto460 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har funktionen:

g(y) = ∫abf(x,y)dx
Hvis nu f(x,a)=0 gælder så:
g(a)=∫abf(x,a)dx=∫ab0 dx = 0
Eller skal man evaluere integralet først og så sætte a ind for at finde g(a)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig, at f(x,a) = 0 for alle x . Så kan man drage den slutning, du gør.


Svar #2
28. oktober 2013 af arto460 (Slettet)

okay jeg har kludret lidt. Jeg mener, at f(x,c)=0. Gælder så at:
g(c)=0 (sætter man c direkte ind i integralformlen og får integralet af 0)
eller skal man evaluere integralet først og så indsætte c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men du mener vel, at f(x,c) = 0 for alle x ? Det er vigtigt at præcisere dette. Så er der jo ved beregning af g(c) tale om at integrere konstanten 0.


Svar #4
28. oktober 2013 af arto460 (Slettet)

ja jeg mener, at f(x,c)=0 for alle x. 
Men mit spørgsmål er om man må indsætte c først og så integrere eller om man skal udføre integrationen først og så indsætte c i udtrykket for g(y). 
forestil dig f.eks man havde noget á la:
g(t) = ∫f(x,t)tdx
og vil finde g(0). Med din metode indsætter man 0 og finder:
g(0)=∫0dx = 0
Men forestil dig stamfunktionen var noget, der kancellerede t'et i tælleren ved udførelse af integrationen. Så ville man pludselig ikke længere få 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis funktionen f(x,y) er kontinuert, kan man gøre begge dele.

I dit eksempel er t en konstant, der kan gå uden for integralet. Men i dit hypotetiske problemtilfælde vil der så ikke gælde f(x,t)·t = 0 for t = 0 og for alle x.


Svar #6
28. oktober 2013 af arto460 (Slettet)

Hvorfor gælder det at begge metoder er ækvivalente, når f er kontinuert?


Svar #7
28. oktober 2013 af arto460 (Slettet)

Riemannintegralet er jo ikke defineret, hvis f(x,y) ikke er kontinuert


Svar #8
29. oktober 2013 af arto460 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke se hvorfor argumentet:
∫tf(x,t)dx = t∫f(x,t)dx fejer argumentet væk om, at der kunne komme en faktor 1/t fra integralet?


Skriv et svar til: funktion givet som integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.