Kemi

Forbrænding!

28. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen derkan hjælpe med denne opgave?

Opskriv et afstemt reaktionsskema for forbrænding af 2,3-dimethylpentan.


Ved denne opgave skal du desuden svare på følgende, efter du har afstemt reaktionsskemaet:
Hvis du har 7,3g O2, hvor mange gram 2,3-dimethylpentan skal der så bruges, og hvor mange mL CO2 dannes der (200°C, 1 bar)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af mathon


                            C7H16   +   11 O2   --->   7 CO2   +   8 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af mathon

Der regnes med fuldstændig forbrænding:                                 
masseforhold           
                                      C7H16  :  O2    =    340,061  :  351,978   =   0,966143  :  1

antal gram 2,3-dimethylpentan
 
                                      m = (7,3 g) • 0,966143 = 7,05 g                 =  (0,02074 mol 2,3-dimethylpentan)
 

dvs
           n(CO2) = 7 • (0,02074 mol) = 0,14518 mol

.

Volumen CO2
                              V = (n • R • T) / p


Svar #3
28. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Hvor får du 340,061 og 351,978 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2013 af mathon

M(C7H16) = sum({7,16}*{12.011,15.999}) g/mol = 340,061 g/mol
m(11 mol O2) = 22•(15.999 g/mol) 351,978 g

molforhold
                                      C7H16  :  O2    =    1  :  11 
 

masseforhold           
                                      C7H16  :  O2    =    340,061  :  351,978   =   0,966143  :  1


Svar #5
29. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

Okay.. hvor får du 0,02074 mol 2,3, dimethylpentan fra

Og formlen for volumen, hvad står R, T for?

og er det pimdet sidste?


Svar #6
29. oktober 2013 af maikenC (Slettet)

eller T er vel temperatur, men hvad er R?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2013 af mathon

stofmængdeforhold
                                         C7H16 : CO2  =  1 : 7             

                           n(C7H16) = m/M = (7,05 g) / (340,061 g/mol) = 0,020732 mol

                           n(CO2) = 7 •  (0,020732 mol) = 0,14512 mol    ciffertastfejl i #2

................

                              V = (n • R • T) / p                  idealgasligningen omrokeret

V er volumen målt i L
n er antal mol
R er den universelle gaskonstant = 0,083145 bar·L/(mol·K)
T er den absolutte temperatur målt i ºK
p ert trykket målt i bar


Skriv et svar til: Forbrænding!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.