Matematik

maksimum

29. oktober 2013 af nursim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad funktionerne f: R2-->R og g:R2-->R være givet ved f(x,y)=x2+y2-2x-10y , g(x,y)=x2+y2-2x-4y.

I hvilket punkt antager funktionen f maksimum på mængden S={(x,y) l g(x,y)=-1} ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at f(x,y) = g(x,y) - 6y . Bemærk også, at niveaukurven for g(x,y) = -1 er en cirkel,


Svar #2
30. oktober 2013 af nursim (Slettet)

hmm ja okay, er ikke sikker på hvor du vil hen:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

S = {(x,y) l g(x,y) = -1} = {(x,y) | x2+y2-2x-4y = -1 }

                                 = {(x,y) | (x-1)2 + (y-2)2 = -1 +12 +22 }

                                 = {(x,y) | (x-1)2 + (y-2)2 = 22 }

For punkter (x,y) i S kan x løbe mellem -1 og 3, og y kan løbe mellem 0 og 4 .

For punkter i S har man

f(x,y) = g(x,y) -6y = -1 -6y

Undersøg, hvor funktionen -1 -6y antager sit maksimum for y ∈ [0;4], og oversæt det til mængden S.


Skriv et svar til: maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.