Matematik

Bestem samtlige stamfunktioner til f

29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad er det jeg skal gøre her?
Jeg forstår ikke helt hvad det er jeg skal :)
Har funktion f(x)=3/x^2

Hvordan finder jeg stamfunktioner på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme samtlige stamfunktioner ∫ f(x) dx = ∫ 3/x2 dx . Benyt den generelle regel for beregning af en stamfunktion til en potens.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2013 af peter lind

Brug at 3/x2 = 3*x-2 og at ∫xndx = xn+1/(n+1) + k


Svar #3
29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet)

Giver det -3/x ? 

Det er det resultat jeg får .. men får ikke andre?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2013 af peter lind

Du mangler integrationskonstanten ellers er det rigtig


Svar #5
29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet)

Nu da det hedder en integrations"konstant", så går jeg ud fra at den er konstant. Men jeg skal finde alle stamfunktionerne for f, så er der ikke flere?

Lige nu har jeg kun -3/x+k så jo?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2013 af peter lind

Det er uendelig mange stamfunktioner du angiver. for k=0 har du en stamfunktion, for k = 1 har du en anden stamfunktion o.s.v.


Skriv et svar til: Bestem samtlige stamfunktioner til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.