Kemi

Hjælp til syre-baseberegning

30. oktober 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med følgende opgave:

I en vandig opløsning på 1,00 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til korresponderende base, laktat. Udregn styrkekonstanten, Ks for denne syre. 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2013 af mathon


                                                   S (aq)   +   H2O (l)   <--->   B (aq)   +   H3O+ (aq)
ilgevægtskoncentrationer          (1-α)·cs                             α·cs            α·cs

ligevægtsbrøk

                                                         [B] • [H3O+]
                                                        ----------------- = Ks
                                                               [S]              

.

                                                         α·cs • α·cs
                                                        ----------------- = Ks
                                                            (1-α)·cs               

.

                                                                  α2
                                                        cs • ------- = Ks
                                                               1 - α        

.

                                                                         0,02942
                                                        (0,1 M) • -------------- = Ks
                                                                       1 - 0,0294        

              


Skriv et svar til: Hjælp til syre-baseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.