Matematik

Funktionstilvækst

30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Skal løse denne opgave 210., (Har lagt billede ind af den)

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg bruge lim eller en anden formel?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: h.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af peter lind

Udregn f(4+3)-f(4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bruge definitionen for funktionstilvæksten

Δy = f(x0+h) - f(x0) .

Benyt forskriften for f(x) = √(x-3) , samt at x0 = 4 og h = 3 .


Svar #3
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

delta y= f(4+3)-f(4)
Men hvad gør jeg så nu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt forskriften for f(x) = √(x-3) til at beregne f(4+3) og f(4) .


Svar #5
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Hvordan gør jeg det? Jeg har f(7) og f(4), skal jeg så sige f(7)=kvadratrod(7-3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af peter lind

ja.


Svar #7
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Så har jeg at f(7)= 2 og f(4)=1
Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så beregn funktionstilvæksten. Indsæt i udtrykket for funktionstilvæksten. Fortsæt i #3 med at regne færdigt.


Svar #9
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Jamen hvad er mit f så? jeg har jo både f(7) og f(4)
Jeg forstår ikke helt hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, du har beregnet f(7) og f(4) og kan så beregne funktionstilvæksten

Δy = f(x0+h) - f(x0) = f(7) - f(4) = ...


Svar #11
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Giver det så f(3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, overhovedet ikke.

Indsæt de beregnede værdier for f(7) og f(4):

Δy = f(7) - f(4) = 2 - 1 = ...


Svar #13
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Hvor får du 2-1 fra?
Undskyld, men jeg forstår det ikke rigtig. Jeg har skrevet f(7)-f(4) ind i maple, men programmet skriver bare svaret er f(7)-f(4)?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du har selv i svar #7 beregnet f(7) = 2 og f(4) = 1. De tal indsætter man så i udtrykket for funktionstilvæksten og regner færdig. Læg Maple langt væk indtil du har forstået, hvad det drejer sig om.


Svar #15
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Okay, så siger jeg 2-1 og dette giver 1, så funktionsvæksten=1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja.


Svar #17
30. oktober 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Tusinde tak!!!


Skriv et svar til: Funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.