Matematik

brøk

30. oktober 2013 af Nadjalindstroem (Slettet) - Niveau: 7. klasse

1/4 + 2/4 ? hvis hvordan

2/5 + 2/5 ? hvis hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de regneregler, du fik i din anden tråd. Brøkerne i hvert stykke har allerede samme nævner og kan så umiddelbart sættes på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

1/4+2/4

1/4=4/16

2/4=8/16

4/16+8/16=12/16=3/4


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2013 af mathon

        1 cola + 2 cola = 3 cola


          1         2         3
       ------ + ------ = ------
       cola     cola    cola

.

         1      2        3
       ---- + ---- = ----
         4      4       4

.

brøk
                 antal       tæller
                -------- = ----------
                 slags    nævner  (hvad det tælles)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da helt unødvendigt at forlænge til 16.-dele.


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.