Kemi

Potentiometrisk titrering! ?

30. oktober 2013 af isabellla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan det være rigtigt?

10 ml HCL titreres med 0,10 M NaOH ved en potentiometrisk titrering.

Bestemmelse af ækvivalenspunktet ud fra titreringskurven: V(NaOH) ækvivalents punktet = 8 ml, pH = 7

b)Beregn saltsyrens koncentration.

Ud fra teorien ved vi at, i ækvivalenspunktet er der ækvivalente mængder af HCl og NaOH dvs. de har samme stofmængde. Derfor finder vi først nNaOH,, idet vi kender både c NaOH og V NaOH i ækvivalenspunktet:

n(NaOH)=V*c  è 0.008L*0,10M = 0.0008 M

cHCL = n/V è0.0008 M/0.008L = 0,1 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af mathon


                           (0,010 L) • cs  =  (0,008 L) • (0,1 M)

                           cs = (0,008 / 0,010) • (0,1 M) = 0,08 M


Svar #2
30. oktober 2013 af isabellla (Slettet)

Vil du være sød og forklare lidt mere, jeg er gået i stå? Tak  på forhånd !


Svar #3
30. oktober 2013 af isabellla (Slettet)

Er det rigtigt følgende?

VHCl *Cs = VNaOH*Cb


Svar #4
30. oktober 2013 af isabellla (Slettet)

Tak for hjælpen mathon!

Nu har jeg det!

nHCL = nNaOH

men n = V*c ==> VHCL*Cs = VNaOH*Cb


Skriv et svar til: Potentiometrisk titrering! ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.