Matematik

Procent stigning

30. oktober 2013 af gleefan (Slettet)

Hej har en opgave i mat jeg ikke kan finde ud af opgaven lyder: En vares pris stiger fra 1207 kr til 1324 kr.

hvor mange procent er den steget?

Varens pris falder igen til 1207 kr, hvor mange procent er den faldet?

håber virkelig den er en der vil og har tid til at hjælpe

på forhånd tak. kh Natasja


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af peter lind

100*(1324-1207)/1207


Svar #2
30. oktober 2013 af gleefan (Slettet)

Er det hvor mange procent prisen er steget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Stigning: ((1324/1207) - 1)·100%

Fald:      (1 - (1207/1324))·100%


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af mathon

eller skrevet
                          Pfør • (1+r)  = Pnu

                          1+r = Pnu / Pfør = 1324 / 1207 = 1,09693

                           r = 0,09693 ≈ 9,7%

.

                          Pfør • (1+r)  = Pnu
 

                          1+r = Pnu / Pfør = 1207 / 1324 = 0,911631

                           r = 0,911631 - 1 = -0,08837 ≈ -8,8%


Skriv et svar til: Procent stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.