Fysik

Elastisk stød

06. november 2005 af Martin_Hansen (Slettet)
Hvis to togvogne støder sammen (m1 = 1800 kg og m2 = 1000 kg), og stødet er elastisk (u1 = 4 m/s og u2 = 0 m/s). Hvordan beregner man så hastighederne efter stødet?

Svar #1
06. november 2005 af Martin_Hansen (Slettet)

Jeg ved at p1,start + p2,start = p1,slut + p2,slut, men så kan jeg ikke komme videre, desværre

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Foruden impulsbevarelse skal du benytte, at stødet er elastisk, dvs. den kinetiske energi er bevaret.

//Epsilon

Svar #3
06. november 2005 af Martin_Hansen (Slettet)

Hvis E_kin er bevaret, så 1/2 * 1800 kg * 4 m/s + 1/2 * 1000 kg * 0 m/s = ..., men så ender jeg jo alligevel med en ligning, hvor der er to ubekendte, v1 og v2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2005 af LanioX (Slettet)

Nej, du har to ligninger med to ubekendte; du har både impulsbevarelse og energibevarelse.

Skriv et svar til: Elastisk stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.