Kemi

Opløselighed

01. november 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn opløseligheden af zink(II)carbonat i en opløsning der i forvejen indeholder 0,0100 M natriumcarbonat.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af 012343210

Tænker du har givet en ligevægst konstant

K=[Zn]*[CO3]

Hvis man antager at volumet ikke ændre sig når du tilvære zinkcarbonaten

K=x*(x+0,01) <- skal løses for x

Herefter regner du x om opløseligheden ved at gange med movægten af zinkcarbonat


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af mathon

Når der tilsættes zink(II)carbonat til en 0,0100 M natriumcarbonat, øges koncentrationen af CO32- minimalt,
hvorfor der i det følgende ses bort fra den.

                     [Zn2+] • [CO32-] = Ko

                     [Zn2+] = Ko / [CO32-] = (1,0·10-10 M2) / (0,01 M) = 1,0·10-8 M

                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af mathon

Opløseligheden af zink(II)carbonat i 0,0100 M natriumcarbonat
er
                1,0·10-8 mol/L = 1,0·10-8 • (125,38 g)/L = 1,2538·10-6 g/L = 1,2538 µg/L


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.