Kemi

Udfældning af calciumflorid

01. november 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn om der udfældes calciumflorid ved sammenblanding af 50 mL 0,00080 M CaCl2-opløsning og 50 mL 0,00100 M NaF-opløsning. 

Nogen der kan hjælpe+?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af 012343210

Hvis ligevægts konstanten for er mindre end koncentrationen af de 2 ioner vil det fælde ud dvs. hvis den er mindre end [0,001]*[0,0008]. Ellers vil ionerne forblive i opløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af mathon

blandingskoncentrationerne
er
                        [Ca2+] = 0,00040 M = 4,0·10-4 M

                        [F-] = 0,0005 M = 5,0·10-4 M

ionprodukt
                       [Ca2+] • [F-]2 = (4,0·10-4 M) • (5,0·10-4 M)2 = 1,0·10-10 M3
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af mathon

ionprodukt
                       Y =  [Ca2+] • [F-]2 = (4,0·10-4 M) • (5,0·10-4 M)2 = 1,0·10-10 M3 > Ko = 3,98·10-11 M3

konklusion:
                       da Y > Ko er opløselighedsproduktet overskredet,
                       hvorfor der i en blanding af 50 mL 0,00080 M CaCl2 og 50 mL 0,00100 M NaF
                       dannes bundfald af CaF2.


Skriv et svar til: Udfældning af calciumflorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.