Matematik

udbyttefunktion

01. november 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

U(x,y)= 24-x2+6x-7e-y

Opstil den funktion F(x,y) der angiver fortjenesten  ved anvendelse af x og y gødning når det oplyses at fortjenesten er 30 kr pr kg og xgød=20 samt ygød=50

Facit siger: 30U(x,y)-20x-50x ( og så langt er jeg med) men der følger videre

= 720-30x2+160x-210e-y-50y. Hvordan sker det lige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af SuneChr

Bring opgaven i den originale udgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af peter lind

Du har sandsynligvis skrevet forkert med -20x-50x

Hvis du ganger U(x,y) i den første linje med 30 og fratrækker 20x og 50 y får du resultatet


Svar #3
02. november 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg har skrevet 50x i stedet for 50y. Undskyld!
Men det gør det ærligtalt ikke bedre for forståelse :(
Hvordan går man fra 30U...-50y =720...-50y ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2013 af peter lind

30U(x,y)-20x-50y = 30*(24-x2+6x-7e-y) -20x-50y = 30*24-30*x2 +30*6x-30*7*e-y -20x-50y =  fortsæt selv


Skriv et svar til: udbyttefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.