Matematik

Modeltog

01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Jeg forstår simpelthen intet af s. 41 i dette link:

http://www.gurrevej.skole.helsingor.dk/Faelles/Ugeplan/201248/09K/29110207.pdf 

Jeg håber, at jeg kan få en forklaring, så jeg forstår det :)

På forhånd, tak.


Svar #1
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Ingen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af 123434 (Slettet)

1,4)

Midterbane, altså linjen i midten

Den er 33,3 cm i virkeligheden

1 cm på kortet svarer til 4 cm i virkeligeheden

Altså på kortet: 33,3cm/4= ca 8, 3 cm

1,5) 33,3 cm+ 33,3+(2*19,2cm*3,14*1/2)+(2*19,2cm*3,14*1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se eventuelt denne tråd for en diskussion af samme delspørgsmål

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1397428


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2013 af 123434 (Slettet)

Tror jeg har misforstået i 1#

1,4)

33,3cm+19,2cm+19,2cm=71,7cm

og 19,2cm+19,2cm=38,4cm


Svar #6
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#5

I målestok?

#4

Jeg er ked af at sige det, men jeg er altså mere blank end Ida.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2013 af 123434 (Slettet)

Er der mere du skal have hjælp til?


Svar #8
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#7

Jeg forstår ikke 1,4).. Hvordan skal jeg skrive det op. For du skriver to forskellige udregninger i #3 og #5..


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2013 af 123434 (Slettet)

5# Er målene i virkeligheden

På kortet

71,7cm/4

38,4cm/4


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men du kan vel læse de mange forklaringer, der blev givet i den anden tråd.


Svar #11
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#10

Jeg har læst dem om og om igen - men jeg forstår det simpelthen ikke. 

Og hvad er midterlinje overhovedet? Op -> Ned eller Side -> Side???


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Midterlinien skal nok forstås som den kurve, der ligger midt i skinnesporet, midt mellem den indre skinne og den ydre skinne.


Svar #13
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#12

Ok.. NU er jeg endnu mere på bar bund end før! Jeg ved godt, at det er meget at bede om, men vil du tegne det, så jeg måske bedre kan forstå? For jeg forstår intet af den anden tegning...

Hvordan tegner jeg banens midterlinje i målestoksforholdet 1:4? Det er det jeg ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2013 af SuneChr

# 13
Tegn et rektangel   8,33 x 9,6 cm .
Med 4,8 cm i passeren slås halvcirkelbuerne
med centrum i halvdelen af længden af rektanglets længste sider.


Svar #15
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hvorfor 8,33, 9,6 og 4,8?


Svar #16
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Kan du tegne det i et program, så jeg kan se hvad du mener? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er jo de oprindelige mål omregnet efter målestoksforholdet.


Svar #18
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#17

Hvad?

33,3 = 8,33

19,2 = 4,8

9,6 er?


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

9,6 er 2·19,2/4


Svar #20
01. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#19

Ok - jeg giver op.

Jeg forstår det simpelthen ikke.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.