Kemi

Oxidationstal!

01. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med spørgsmål 3.. og evt tjekke om jeg har lavet 1 0g 2 rigtigt?

1.Opskriv reaktionsskemaet for den fuldstændige forbrænding af methanol.

C2H5OH + 3O2 à 2CO2 + 3H2O

2.Beregn oxidationstallene for alle atomer, som optræder i reaktionsskemaet.

C2=0, H5=-4, O=2, H=+1

3O2=+4

2C=0, 2O2=+2

3H2=+7, 3O =+4

3. Hvilke atomer oxideres og hvilke reduceres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon



                                   +2                      0               +4  -2       
                                    C2H5OH   +   3 O2    --->    2 CO2   +   3 H2O                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af mathon

               
        C oxideres
        O reduceres


Svar #3
02. november 2013 af maikenC (Slettet)

Hvordan finder du frem til de oxidationstal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2013 af mathon

Summen af de i et molekyle indgående atomers oxidationstrin skal være lig med molekylets ladning - regnet med fortegn - udadtil.


Svar #5
02. november 2013 af maikenC (Slettet)

Det -2 du har skrevet skal de stå over H2O?

Og hvad er molekylerts ladning i C2H5OH?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2013 af mathon

              +4    -2
               C----O2


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2013 af mathon

molekylerts ladning i C2H5OH      er  0


Svar #8
02. november 2013 af maikenC (Slettet)

Forstår ikke helt dine OT.. hvorfor har du ikke givet H2O et?

Forstår ikke hvorfor O2 har OT = O har da OT = -2 og hvis vi har 3 af dem, så burde OT da være +6?

Og forstår heller ikke hvorfor C = +4 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2013 af mathon

se


Skriv et svar til: Oxidationstal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.