Matematik
Eksponentiel udvikling med 1 punkt?
06. november 2005 af
Derwent (Slettet)
Ok opgaven lyder som følgende:
om funktionen f gælder:
Grafen for f er en ret linie på enkeltlogaritmisk papir.
Grafen går gennem punktet (-4,20)
Grafen har en halveringskonstant på 6.
Bestem en forskrift for f.
y=b*a^x
jeg vil gerne finde a
så jeg bruger T2 formlen =log(½)/log(a)
vender den så om så den siger. log(6)*log(½) = -0,23424 ( dette er så log(a) )
a = 10^(-0,23424) = 0,5831.
så vil jeg finde b
b= y1/a^x1
b = 20/0,5831^-4 = 2,312
forskriften er så:
y=2,312*0,5831^x
Kan det passe??
På forhånd tak.
om funktionen f gælder:
Grafen for f er en ret linie på enkeltlogaritmisk papir.
Grafen går gennem punktet (-4,20)
Grafen har en halveringskonstant på 6.
Bestem en forskrift for f.
y=b*a^x
jeg vil gerne finde a
så jeg bruger T2 formlen =log(½)/log(a)
vender den så om så den siger. log(6)*log(½) = -0,23424 ( dette er så log(a) )
a = 10^(-0,23424) = 0,5831.
så vil jeg finde b
b= y1/a^x1
b = 20/0,5831^-4 = 2,312
forskriften er så:
y=2,312*0,5831^x
Kan det passe??
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling med 1 punkt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
