Matematik
linjers skæring...
06. november 2005 af
hln (Slettet)
i et koordinatsystem i rummet har jeg to parameterfrems l og m.
linjerne skærer hinanden i et punkt A.
jeg skal beregne koordinatsæt. til A.
hvordan gør man det hvilken formel skal bruges...
linjerne skærer hinanden i et punkt A.
jeg skal beregne koordinatsæt. til A.
hvordan gør man det hvilken formel skal bruges...
Svar #1
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Sæt dem lig hinanden.
Hvis den ene hedder
[x,y] = [x1,y1] + t[h,k]
og den anden:
[x,y] = [x2,y2] + t[i,l]
...skal du jo blot løse:
[x2,y2] + t[i,l] = [x1,y1] + t[h,k]
Hvis den ene hedder
[x,y] = [x1,y1] + t[h,k]
og den anden:
[x,y] = [x2,y2] + t[i,l]
...skal du jo blot løse:
[x2,y2] + t[i,l] = [x1,y1] + t[h,k]
Svar #2
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
hov, om igen. Glem #1. Istedet:
Sæt dem lig hinanden.
Hvis den ene hedder
[x,y] = [x1,y1] + t[h,k]
og den anden:
[x,y] = [x2,y2] + s[i,l]
...skal du jo blot løse:
[x2,y2] + t[i,l] = [x1,y1] + s[h,k]
Hvor s og t er dine ubekendte.
Sæt dem lig hinanden.
Hvis den ene hedder
[x,y] = [x1,y1] + t[h,k]
og den anden:
[x,y] = [x2,y2] + s[i,l]
...skal du jo blot løse:
[x2,y2] + t[i,l] = [x1,y1] + s[h,k]
Hvor s og t er dine ubekendte.
Skriv et svar til: linjers skæring...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
