Matematik

Trækkraft

02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Jeg forstår ikke opg. 4,5;

http://www.gurrevej.skole.helsingor.dk/Faelles/Ugeplan/201248/09K/29110207.pdf 

Nogen der vil hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

I 4.5 skal du tegne grafen for funktionen

y = 420 / x .


Svar #2
02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#2

Men hvordan ved jeg, hvad y og x er.

Jeg ved godt, at y er fart i km/t og x er trækkraft i ton, men hvilke tal skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af SuneChr

# 2
Lav et sildeben med sammenhørende værdier af x og y.
Tegn så en jævn kurve gennem punkterne.


Svar #4
02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#3

Hvordan gør jeg det, når jeg ikke ved, hvilke tal jeg skal bruge?

Kan du starte det sildeben for mig, så jeg kan se, hvad du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2013 af mathon

#2
      udled selv
                               4,20·105
                        y = -------------
                               m • (1-p)
                       


Svar #6
02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#5

Kan du uddybe? For jeg forstod intet af det.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2013 af mathon

        x = m • (0,001 + (p/1000)) = m • (10-3 + 10-3•p)

        x = 10-3 • m • (1 + p)
og
             420              420                420 • 103        4,20•105
       y = ----- = ---------------------- = -------------- = --------------          dvs tastefejl i #5
               x       10-3 • m • (1 + p)   m • (1 + p)     m • (1 + p)

        


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmål 4.5 drejer sig udelukkende om at tegne grafen for funktionen

y = 420 / x

Svaret i #3 må siges at være et yderst fornuftigt forslag.

I spm 4.6 skal man indsætte en talværdi for m og for p i udtrykket for trækkraften x, hvor man så beregner den krævede trækkraft. Endelig benytter man det resultat i 4.7 til at beregne togets fart.


Svar #9
02. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#7

Hold da helt op!

#8

Jeg prøver mig frem.


Skriv et svar til: Trækkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.