Matematik

Hjææææælp

02. november 2013 af naasnus (Slettet)

Hej Alle sammen.

Håber der er nogen der vil hjælpe med at løse denne ligning.

6-2x^2/ x= 4x 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon


                          6 - 2x2
                         ---------  =  4x           x ≠ 0                     multiplicer med x på begge sider
                              x

                        6 - 2x2 = 4x2   …

            


Svar #2
02. november 2013 af naasnus (Slettet)

Det har jeg gjort, men jeg kan bare ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af mathon

   addér 2x2 på begge sider


Svar #4
02. november 2013 af naasnus (Slettet)

jeg får 6= 6x^2

hvad skal man når det er x^2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2013 af mathon

Divider med 6 på begge sider.


Svar #6
02. november 2013 af naasnus (Slettet)

så får jeg 1=x^2 

jeg skal have x til at stå alene hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Overvej, hvilke tal, der ganget med sig selv giver 1.
Hvis du ikke har lært om kvadratrødder, så kan du prøve dig frem.
 

Jeg kan afsløre, at der er TO svar (prøv også negative tal!).

Når du har løst en ligning, så kontrollér dit facit ved at sætte svarene ind i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Svar #9
02. november 2013 af naasnus (Slettet)

Dvs kvadratroden går ud med ''^2'' alså er x=1

eller?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Nemlig!!

Men der er endnu et tal, som virker (prøv negative tal).
Det skal man lige være opmærksom på, når kvadratroden går ud med ''^2'', at der er TO løsninger + og -.


Skriv et svar til: Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.