Matematik

Hjælp til månedsopgave "papir"

02. november 2013 af sabrinareimer (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave hvor der står følgende:

Maskine P6 kører med papirfarten 550 m/min og dens papirbredde er 3.1 m

Maskine P7 kører med papirfarten 650 m/min og dens papirbredde er 4,8 m

Så har jeg besvaret en af opgaverne hvor der står; "hvor mange m2 papir laver P7 på et minut? og det samme med P6

Så har jeg kommet frem til det resultat som er:

P6 = 1705 m2 pr. min

 P7 = 3120 m2 pr. min

Så lyder spørgsmålene som jeg ikke kan finde ud af:

Hvor mange procent laver P7 mere end P6?
 

De to papirmaskiner på Dalum Papirfabrik kører døgnet rundt hele året

- Hvor mange km2 papir produceres der om året?

Østre skole bruger 400.000 stykker A4 papir på et år, 16 stykker A4 papir har et areal på 1 m2

- Hvor lang tid skal P7 køre for at dække skolens årlige forbrug af A4 papir?

Hjælp mig, er gået helt fra den. 

ps opgaverne jeg ikke kan finde ud af er markeret med fed skrift


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af SuneChr

P7 producerer  100%·(3120 - 1705)/1705   mere end P6

De to maskiner producerer i alt  4825 m2 pr min

1 år  = 365·24·60  min

1 000 000 m2  =  1 km2

Fyn og Falster kan dækkes af papir, af den årlige papirproduktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af SuneChr

# 1  rettelse
Nej ikke Fyn og Falster, men mere end  4 x Bornholms areal


plus  1/3 Bornholm


Svar #3
03. november 2013 af sabrinareimer (Slettet)

Hvad mener i med Fyn og Falster det er da ikke med i nogle af spørgsmålene? :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af Maja1818 (Slettet)


Svar #5
03. november 2013 af sabrinareimer (Slettet)

Maja ved du det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2013 af SuneChr

# 3
Nej, det har du ret i. Jeg skriver kun det med Bornholm for at vise,   h v o r   stor en papirmængde det i virkeligheden er. Det er derfor lettere at forholde sig til resultatet.
Læg mærke til at Fyn og Falster blev rettet til 4 x Bornholms areal.
Når man vil forholde sig til store tal, er det godt at have noget konkret at sammenligne med.

Hvad bliver din egen udregning?  ....................... km2


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Skriv et svar til: Hjælp til månedsopgave "papir"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.