Matematik

ligning for tangenter

03. november 2013 af yrsa10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

opgaven lyder: Bestem ligningerne for tangenterne til grafen for f(x)=x^2-6x+5 i de punkter, hvor grafen skærer linjen y=x-1.

jeg har sat dem lig hinanden og beregnet x værdierne derefter har jeg sat dem ind i tangent ligningen men jeg ved ikke hvordan jeg skal få to resultater, som giver det samme som bag i bogen.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kan sætte de to x-værdier du har fundet, ind i din funktion og finde de to y-værdier.


Svar #2
03. november 2013 af yrsa10 (Slettet)

Det virker med den ene ligningen men ikke for den anden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Måske har du lavet en fejl?


Svar #4
03. november 2013 af yrsa10 (Slettet)

Jeg har opstillet den ene ligning, men når jeg opstiller den anden ligning bruger jeg de samme x-værdier og jeg får noget helt andet end det jeg burde..


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2013 af mathon

                      x2 - 6x + 5 = x - 1

                          x = 1   v   x = 6

                                                              f '(1) = -4     f(1) = 0

                                                              tangentligning i (1,0):
 
                                                              y = -4(x-1) + 0

                                                              y = -4x + 4

.

                                                             f '(6) = 6     f(6) = 5

                                                             tangentligning i (6,5):
 
                                                             y = 6(x-6) + 5

                                                             y = 6x - 31


Skriv et svar til: ligning for tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.