Matematik

Kordinatsæt???

03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har vedhæftet en opgave som jeg fatter hat af. 
Folk må meget gerne hjælpe tak! 


Svar #1
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Upsi, her er den 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af mathon

ligningerne adderes:
                                          3x = 9
                                          x = 3           som indsat i     x - 3y = 3
   giver
                                 3 - 3y = 3

                                 1 - y = 1

                                 y = 0
                                                                     


Svar #3
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Der står således i opgaven: Bestem koordinat sættet til skæringpunktet mellem linjerne.

m: 2x+3y = 6

n: x-3y = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Koordinatsættet til skæringspunktet tilfredsstiller begge ligninger. Løs ligningssystemet. man kan benytte substoitutionsmetoden eller lige store koefficienters metode. De to ligninger har samme koefficient (med modsat fortegn) for y. Læl ligningerne sammen og løs ligningen i x.


Svar #5
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Skal jeg ikke trække ligningerne fra hinanden??? 


Svar #6
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Så koordinatsættet er (3,0)??


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2013 af mathon

       Skæringspunktets koordinatsæt er
 
                                 S = (3,0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #9
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

TAK! 


Skriv et svar til: Kordinatsæt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.